Mijn droom bestaat 1 jaar

Posted By bruggemediation on jan 8, 2019 | 0 comments


Op 8 januari 2018 startte ik Brugge mediation en ging mijn website live. Trots en vol spanning droomde ik van een mooie mediationpraktijk waarin ik cliënten mocht begeleiden. Ik was zo benieuwd wat 2018 me ging brengen?! Het jaar is voorbij gevlogen en vandaag bestaat Brugge mediation 1 jaar. Een mooi moment om terug te kijken en mijn ervaringen met je te delen.

Blijven leren
Ik ben zo blij met mijn keuze om voor mezelf te beginnen. Afgelopen jaar heb ik meerdere intakegesprekken gevoerd en een aantal daarvan werden opdrachten. Ik heb cliënten geholpen met hun echtscheiding en met arbeidsgeschillen. Andere cliënten vroegen om advies in hun persoonlijke situatie. Ik gaf een workshop Communicatie. Ik heb mooie mensen ontmoet, veel netwerkgesprekken gevoerd en het allerbeste van alles: zo veel geleerd. Ik geniet er van te blijven ontwikkelen, daarom volg ik momenteel een opleiding om meer van het financiële en fiscale deel van een echtscheiding te leren. Ik leerde het verschil tussen een gezamenlijk intake en losse intakegesprekken. Ik weet nu dat ik soms wat meer kan sturen tijdens het mediationproces, dat ik een netwerk heb dat me wil helpen en andersom. Ik heb gezien dat ik heel veel tegelijk kan doen, maar soms echt de rust mag opzoeken. Dan vloeit de creativiteit en komen er allerlei oplossingen.

Omgaan met conflicten
Het is mijn droom cliënten te leren omgaan met conflicten. Want conflicten, ruzies, meningsverschillen, aanvaringen, onenigheid, strijd, hoe je ze ook noemt; ze zijn er overal. Kijk maar in de wereld, je gezin, op je werk, in je familie en in relaties met vrienden.
Zou het niet fijn zijn als je een conflict voor kan zijn? Weten wat zo raakt, waarom je zo boos wordt, je ruzie maakt of waar je reactie vandaan komt? Als je een conflict herkent, is dat al een stap richting de oplossing. Maar omgaan met een conflict vraagt nogal wat van jou en de ander: zelfreflectie, je durven uit te spreken en de ander durven aan te spreken. Maar ook ruimte nemen en de ander ruimte geven. Jij bent anders dan de ander en de ander is anders dan jij. Mag het verschil er zijn?
Ik wil mensen graag in een vroeg stadium helpen met hun conflict waardoor een ontslag, echtscheiding, familiebreuk of einde vriendschap misschien niet eens nodig is. Is afscheid nemen toch nodig, dan help ik graag om de pijn te leren aanvaarden, zodat dat achtergelaten kan worden. Door de afgeronde emotie ontstaat er weer ruimte voor de toekomst. Een toekomst die open ligt, die je kan invullen met jouw dromen. Dat wordt jouw stip op de horizon.

Stel je voor
Het is je vast al duidelijk dat ik een conflict zie als een stukje persoonlijke ontwikkeling. Je groeit door een conflict. Je leert waar je grenzen liggen, je leert er over te praten en de ander aan te spreken. Ik weet zeker dat je er sterker uit komt. Het is mijn droom dat die groei er is, maar zonder ontslag of echtscheidingsverzoek, zonder dat je een deel van je familie niet meer ziet of vrienden je vrienden niet meer zijn. Door eigen ervaring weet ik dat het moeilijk is en dat het pijn doet. Mijn droom is dat we beter met conflicten leren omgaan. Waarbij we hulp zoeken met persoonlijke groei als resultaat.

You may say i’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope some day, you will join me