Over mij


Mijn naam is Petra van der Brugge, getrouwd met Jeroen en samen hebben we een prachtige zoon: Tim.

Ik ben MfN-register (familie) mediator en EFT-mediator, coach en help je met rouwverwerking.

Ik ben een actieve vrouw die houd van open water zwemmen, winterport en ik spreek graag af met vrienden. Mensen, daar houd ik van. Mensen in ontwikkeling vind ik het allermooist.

Ik ben een warme, open en empathische vrouw. Ik begeef me graag onder de mensen en laat iedereen in zijn waarde. Intuïtief voel ik aan waar het werkelijk om gaat, daar vraag ik naar en zo ontstaan de mooiste gesprekken.

Als bemiddelaar zorg ik dat mensen elkaar beter begrijpen. Ik luister actief en ik herformuleer wat ze zeggen. Hierdoor voelen partijen zich gehoord, kan er wederzijds begrip ontstaan en kunnen we (samen) kijken naar de werkelijke belangen in het conflict.

Omgaan met verschillen

Als meisje van negen verhuisde ik van een klein plaatsje onder de rook van Rotterdam naar Nieuwegein. Wat een verschil. Ik ging van een gemoedelijk dorpje naar een grote stad met een andere mentaliteit. Ik sprak met een ander dialect, kleedde me anders en moest nieuwe vriendinnen maken. Door anders te zijn, maar wel mezelf te blijven, leerde ik dat verschillen mooi zijn.

Reorganisatie van ons gezin

Toen ik 37 jaar was scheidden mijn ouders. Dat was verdrietig en pijnlijk, ook al woonde ik al op mezelf en had ik een eigen gezin. Deze scheiding bracht veel verdriet, spanning en verwarring. De situatie zette me aan het denken. Wie was ik, welke rol moest ik nu aannemen? Ik was van slag en ons gezinssysteem was ontregeld. Communicatie was moeilijk, soms zelfs onmogelijk. Ieder van ons had zijn/haar eigen verdriet.

Mijn rol

Jaren later besefte ik dat ik als kind al de rol van bemiddelaar pakte. Niet alleen bij mijn ouders, maar ook in mijn jeugd liet ik anderen zien dat verschillen mooi zijn. We zijn nu eenmaal verschillend, ervaren dingen verschillend en denken verschillend over zaken.

Dit kwam ook terug in mijn werk. Bij Rabobank Nederland werd ik gekozen als cultuurcoach. Ik was de stem van mijn collega’s en hielp het management team met een cultuurverandering. Die bemiddelende rol is door de jaren heen steeds beter bij me gaan passen.

Een logische en passende keuze volgde eigenlijk als vanzelf. Ik oriënteerde me op het beroep van bemiddelaar/mediator. Vervolgens heb ik de opleiding afgerond en heb ik de specialisatie familiemediation en echtscheiding gevolgd. Ik ben ingeschreven bij het MfN en ben een gekwalificeerde MfN-registermediator. Ook ben ik EFT-mediator en help ik stellen om in hun relatie, de patronen te zien en er anders mee om te gaan.