Nieuws


Pensioen bij scheiding automatisch geregeld

Het pensioen wordt in de toekomst na een echtscheiding automatisch verdeeld tussen de voormalige partners. Ook worden de pensioenrechten direct gesplitst waardoor voor beiden direct duidelijk wordt welk pensioen later te verwachten is. Dat heeft minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken) de Tweede Kamer laten weten. Meer weten?

Interessant artikel over relaties

Relatietherapeut Esther Perel is een fenomeen. Ze had duizenden sessies met bedriegers en bedrogenen en schreef er een boek over. ‘Het verleidelijke van een affaire is vaak niet zozeer die nieuwe partner, maar de ontdekking van je nieuwe ik.’ Interessant, lees hier meer.

Voorkom dat je door een foutje je pensioen kwijtraakt

Je pensioen is ingewikkelde materie. En als je er dan een keer induikt, is de informatie die je vindt ook niet altijd even makkelijk te begrijpen. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld met het pensioen dat je hebt opgebouwd als je gaat scheiden? Of mag je ervan uitgaan dat je partner een nabestaandenpensioen krijgt als je overlijdt? Interessant, lees hier meer.

Documentaire Verlaten:

Meer dan 35.000 huwelijken eindigen jaarlijks in een scheiding. Bij één op de drie scheidingen is de keuze eenzijdig. Ruim twaalfduizend mensen worden zo jaarlijks ongewenst door hun partner verlaten. Documentaire over mannen en vrouwen die na langdurige relatie door hun partner zijn verlaten. Ze vertellen indringend over hun ongeloof, boosheid, onbegrip en verdriet. Moedig vertellen zij over het proces, de emoties en de gevolgen van de afwijzing.

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/423491/2doc.html

Bijna 3000 rechtszaken doorverwezen naar mediator

Rechters en officieren van justitie hebben vorig jaar in 2977 rechtszaken de betrokkenen naar een mediator verwezen, om eerst met elkaar in gesprek te gaan. Dat gebeurde het vaakst in familiezaken (1668) en in strafzaken (946). Opvallend is dat in strafzaken het vaakst overeenstemming werd bereikt: in 76 procent van de zaken eindigde de mediation succesvol. In totaal (in alle rechtsgebieden) komen de partijen er in 60 procent van de mediationtrajecten samen uit. Interessant, lees hier dan meer.

Indexering alimentatie

Jaarlijks dient de hoogte van alimentatie op basis van de wettelijke regeling aangepast te worden. Per 1 januari zal de alimentatie met 1,5 % stijgen. De gevolgen van de indexatie voor de hoogte van de alimentatie kunt u berekenen op: https://www.lbio.nl/alimentatie/indexering-alimentatie

Zie onderstaande tabel voor een overzicht van de indexatie percentages van de afgelopen 10 jaren.

Indexering percentages:

2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
1,8% 2,2% 3,9% 2,3% 0,9% 1,3% 1,7% 0,9% 0,8% 1,3% 2,1%