Arbeid mediation

Posted on jan 2, 2018 |


Arbeid mediation

Je werkt hard, hebt hart voor de zaak, bent loyaal naar je werkgever en je collega’s en toch heb je het idee dat het nooit genoeg is wat je doet. Het begint vaak klein. Je verjaardag wordt vergeten, er is alleen maar aandacht voor fouten, je hebt een klus gedaan, maar je krijgt geen waardering. Dit raakt je en je raakt uit balans. Vooral als het niet wordt uitgesproken. Je probeert zelf een gesprek te voeren maar dat is niet makkelijk als je zelf onderdeel bent van de agenda. Je trapt van de ene valkuil in de andere valkuil en al snel is er van een goed gesprek geen sprake meer. Laat staan dat er ook maar iets oplost.

Je directeur of manager zegt: “We hebben een open cultuur, mijn deur staat altijd open, we kunnen alles bespreken”, maar ondertussen blijft er veel onbesproken en bedekt. Zo kan werken je veel energie kosten en gaat dat ten koste van je motivatie.

Wil je dit veranderen, schakel mij dan in. Neem het heft in eigen hand en geef aan dat je het anders wilt en op zoek bent naar een oplossing. Als mediator leid ik de gesprekken tussen jou en je gesprekspartner in goede banen. Ik luister goed en kan onbevooroordeeld feiten en oplossingen herkennen. Het mooie van mediation is dat de oplossing van te voren niet vast staat. Je gesprekspartner en jij gaan samen op zoek naar een voor jullie beiden goede oplossing. Samen werken we aan het vormgeven van een nieuwe toekomst. De stip op de horizon.

Als mediator ben ik een onpartijdige derde die het proces begeleidt en zo partijen tot de oplossing leidt. Onbevooroordeeld, zonder een mening, zonder oordeel in een opbouwende, motiverende sfeer. Met als einddoel een door partijen geaccepteerd resultaat.

Wil jij weer met plezier naar je werk, neem dan contact met me op 06 13409850 of stuur me een what’s app.

Meer informatie over anderen soorten mediation vind je hier.