Conflictcoaching

Posted on jan 2, 2018 |


Conflictcoaching

Merk je aan jezelf dat je personen gaat vermijden? Dat je gaat steigeren bij bepaalde samenwerking? Is je motivatie weg en wil je je ziek melden? Zijn mensen over jouw grenzen heen gegaan en is het nu klaar? Dan help ik je graag verder op weg naar een conflictbestendiger toekomst.

Conflicten, emoties en ongemakken komen en zijn een part of life. Hoe fijn is het dat je met conflicten om kunt gaan zonder dat het je energie kost. Conflictbestendige mensen kunnen met conflicten omgaan zonder dat ze iemand kwetsen of beschadigen. Helaas is de praktijk vaak anders. Conflicten worden vermeden, toegedekt of kunnen juist escaleren. Een verspilling van energie, mensen en middelen.

Veranderingen, een reorganisatie, nieuwe stijl van managen, taakvolwassenheid bij jezelf of collega’s en management, te grote werkdruk of falend management kunnen een voedingsbron voor conflicten zijn. Je kan het bij jezelf zien, maar je ziet het ook op de werkvloer gebeuren.

Conflictcoaching helpt de samenwerking tussen mensen te verbeteren. Wanneer de communicatie en interactie tussen mensen verstoord raakt en de relaties in gevaar komen dan is conflictcoaching een goed middel om in te zetten.

Als conflictcoach help ik je conflictbestendiger te worden. Ik help individuen maar ook groepen of teams. Effectief met conflicten omgaan, je eigen conflicten voorkomen, oplossen of bewust inzetten voor een beter resultaat. In onze gesprekken besteed ik aandacht aan emoties, zelfreflectie, zelfbeheersing, durf, zelfmanagement in conflicten, ontwikkelingsbereidheid en resultaatgericht onderhandelen. Als deze punten helder zijn, dan kun je beter samenwerken. Dan lukt het je oplossingsmogelijkheden te zien als er een conflict dreigt en lukt het je om je te beheersen. Met als resultaat een prettiger contact én een beter resultaat. Samen werken we aan het vormgeven van een nieuwe toekomst. De stip op de horizon.

Pak jij de regie? Neem je het heft in eigen hand? Neem dan contact met me op 06 13409850.

Meer informatie over anderen soorten mediation vind je hier.