Met respect uit elkaar

Posted on jan 2, 2018 |


Met respect uit elkaar

Een echtscheiding zet je wereld op zijn kop, het is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Als gespecialiseerd mediator in familie- en echtscheidingsproblematiek ben ik een neutrale partij. Jullie relatie en communicatie is niet meer functioneel. Dat maakt de communicatie extra moeilijk. Ik help deze weer op gang te krijgen.

Ik geloof dat als de pijn en emoties niet besproken worden deze jaren later nog kunnen na-ijlen. Tijdens de mediation is dus ruimte voor pijn en emoties. Vervolgens ontstaat ruimte. Ruimte voor de toekomst. Waarbij jullie samen op zoek gaan naar oplossingen. Ik begeleid en geef structuur geeft aan jullie proces. Zodat jullie je kunnen concentreren op de inhoud.

Klik hier voor scheiden zonder kinderen.

 

Hebben jullie kinderen? Dan zijn zij waarschijnlijk jullie grootste zorg en vraag je je af welke effecten de echtscheiding op hen heeft. Wanneer is een goed moment om de kinderen te vertellen dat je gaat scheiden? Tijdens de mediation bespreken we deze zorgen en maken we een stappenplan.

Daarnaast werk ik nauw samen met Ellen Roeland, zij is KIES Coach. Zij helpt kinderen met hun emoties. Zodat kinderen hun gevoelens leren herkennen en kunnen verwoorden.

Ik zie een echtscheiding als een reorganisatie van het familiesysteem. Het gezin is een team. Door de scheiding verandert je rol in het team maar als ouder blijf je een teamlid. De vraag is: welke rol wil je en hoe vul je deze in? Het is enorm belangrijk dat je met elkaar blijft praten, ook al gaan jullie uit elkaar. Vaak is een echt gesprek niet meer mogelijk.

Met gesprekstechnieken en interventies breng ik jullie nader tot elkaar en wordt het wederzijdse begrip vergroot. Hoe wil je in de toekomst met elkaar en de kinderen omgaan? Samen werken we aan het vormgeven van een nieuwe toekomst. De stip op de horizon.

Ik begeleid en ondersteun jullie in het echtscheidingsproces om op een respectvolle manier uit elkaar te gaan. Het is van groot belang dat jullie na de scheiding goed blijven communiceren over jullie kinderen. Het belang van het kind staat voorop!

Wil je meer informatie over de inhoud van een mediationtraject, lees verder. Wil je weten wat een echtscheiding kost, bekijk dan het all-in pakket voor echtscheidingen. Of neem contact met me op 06 13 40 98 50.

Meer informatie over anderen soorten mediation vind je hier.